Home Stołówka szkolna Jadłospis 12.10-23.10.2020 r.
PDF 

 

Data

Jadłospis

12.10.2020

Zupa ogórkowa na rosole z mięsem, warzywami
i ryżem

Spaghetti z sosem z mięsem w sosie pomidorowym

Sok, jabłko

(1,2,3,7,9)

13.10.2020

Ziemniaki, pieczeń ze schabu, surówka z kapusty pekińskiej march. i jabł.

Sok, gruszka

15.10.2020

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienno-grycz.

Surówka z marchwi i jabłka

Woda mineralna, banan

(1,2)

16.10.2020

Ziemniaki, filet z dorsza panierowany surówka
z kapusty kiszonej i march.

Jogurt, sok

(3,4,7)

19.10.2020

Zupa jarzynowa na rosole z mięsem

Makaron z truskawkami

Woda mineralna

(2,3,7,9)

20.10.2020

Ziemniaki, zrazy wieprzowe w sosie pomidorowym, brokuł

Jabłko, sok

(2,3,)

21.10.2020

Fasolka po bretońsku chlebem żytnio-razowym

Sok, jogurt, jabłko

(2,3,7,9,10)

22.10.2020

Ziemniaki, udko pieczone, surówka z czerwonej kapusty i jabłka

Sok, jabłko

23.10.2020

Zupa pieczarkowa na rosole z kaszą jęczmienną
i warzywami

Kopytka z serowo-ziemniaczane

Jogurt, sok, banan

(2,3,7,9)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZAŁĄCZNIK

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE

LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

1.Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany

hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:

a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę[1];

b) maltodekstryn na bazie pszenicy1;

c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;

  1. zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego

   pochodzenia rolniczego;

2.Skorupiaki i produkty pochodne;

3.Jaja i produkty pochodne;

4.Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:

a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;

b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

6.Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:

a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego1;

b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu  

   D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;

c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;

d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;

7.Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:

a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego

   pochodzenia rolniczego,

b) laktitolu;

8.Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;

9.Seler i produkty pochodne;

10.Gorczyca i produkty pochodne;

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne;

12.Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu

na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;

13.Łubin i produkty pochodne;

14.Mięczaki i produkty pochodne.



             Oraz produkty pochodne, o ile obróbka, jakiej je poddano, najprawdopodobniej nie wpływa na zwiększenie alergenności, ocenionej przez właściwy organ w odniesieniu do produktu, z którego powstały

 

 

 

Data

Jadłospis

27.01.2020

 

Zupa pomidorowa na rosole z mięsem, warz i ryżem

Makaron z serem

Sok

(3,7,9)

28.01.2020

Ziemniaki, udko pieczone, buraczki ćwikłowe z chrzanem

Sok

29.01.2020

Zrazy w sosem pomidorowym z kaszą jęcz-grycz

Brokuł

Woda mineralna

(2,3,7,9)

30.01.2020

Ziemniaki bitki wieprzowe, fasolka szparagowa

sok

31.01.2020

Zupa ogórkowa na rosole z mięsem warzyw, i ryżem

Racuchy

Sok

(2,3,7,9)

03.02.2020

Zupa pieczarkowa na rosole z mięsem warz, ziemniak

Spaghetti

Sok, jabłko

(2,3,7,9)

04.02.2020

Ziemniaki, kotlet panier. z drobiu, mizeria

Sok, jabłko

(2,3,7)

05.02.2020

Ziemniaki, pieczeń schab, surów z kap pek., mar- jab, i maj.

woda mineralna, jogurt, kiwi

(2,7,9)

06.02.2020

Gulasz wieprzowy z makaronem

Ogórek kiszony

(2,3)

07.02.2020

Zupa krupnik na rosole z mięsem warz, kaszą

Pierogi ruskie

Jogurt, sok, banan

(2,3.7.9)

 

BIP

 

 

Odwiedzający

Naszą witrynę przegląda teraz 50 gości 

Statystyki

Odsłon : 1912154

Pogoda